Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een nieuwe vorm van geld: revolutionair, decentraal, transparant en vrijwillig. Om het simpel te stellen: bitcoins zijn digitale munten en je kan ze gebruiken net zoals je nu ook euro’s of dollars gebruikt.

Je kan ze onder andere: kopen en weer verkopen, uitgeven bij diverse winkels en webshops, accepteren als betaalmiddel, ermee handelen of ze bewaren in de hoop dat ze meer waard worden.

Bitcoin is wat ze noemen een “cryptocurrency” het is een digitale decentrale munteenheid waarvan de koers fluctueert op de open markt. In tegenstelling tot de systemen waar we nu mee betalen, zoals bijvoorbeeld creditcards, is Bitcoin uitermate geschikt voor gebruik op het Internet.

Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoins kan je kopen en verkopen op vele verschillende manieren. De makkelijkste manier om ze te kopen en verkopen is via een zogenaamd wisselkantoor, deze kopen bitcoins in en verkopen ze weer aan de gebruiker met een kleine toeslag.

Bij deze wisselkantoren kan je vaak met PayPal of iDeal betalen, wat het aanschaffen eenvoudig maakt. Klik hier om direct bitcoins te kopen met Ideal bij onze partner Bitonic.

Een andere manier is om ze te kopen via een zogenaamde exchange. Een exchange koopt of verkoopt geen Bitcoins maar brengt bitcoin aanbieders en kopers met elkaar in contact.

Bezoek hier https://bitvavo.com/blog/nl/wat-is-bitcoin