Ondernemers ontdekken massaal het bestaan van invoice factoring

Administratie

Met het gebruik van de dienst invoice factoring, aangeboden door zogenaamde factoringbedrijven, voorkom je dat je als ondernemer tegen betalingsproblemen aanloopt. Het komt geregeld voor dat klanten hun facturen niet op tijd, of helemaal niet betalen. Dit zorgt niet alleen voor stress bij ondernemers, maar kan daarbij gevaarlijk zijn! In die zin, dat je mogelijk zelf ook facturen niet meer kunt betalen. Op deze manier stapelen problemen zich op, terwijl je hier zelf niet de schuldige van bent! Door voor deze nieuwe vorm van debiteurenbeheer te kiezen, weet je zeker dat facturen op tijd betaald worden. Vaak is het zelfs zo, dat de facturen binnen een dag betaald worden door het factoringbedrijf.

Invoice factoring

Invoice factoring is een goedkope oplossing tegen wanbetalers

Het voordeel van invoice factoring, is het feit dat je zelf bepaald welke facturen je verkoopt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om enkel facturen van risicoklanten aan een factoringbedrijf door te verkopen. Van klanten waarvan je weet dat zij op tijd betalen, kun je de facturen zelf uitschrijven en versturen. Voor iedere verkochte factuur wordt een vergoeding in rekening gebracht. Deze vergoeding is van verschillende aspecten afhankelijk! Denk aan de kosten die een factoringbedrijf standaard rekent en de betalingstermijn op de factuur. Als een factuur een betalingstermijn van 60 dagen heeft, zal dit je meer kosten dan wanneer facturen een betalingstermijn van 15 dagen hebben.

Facturen

Blijf investeren in het succes van je onderneming

Doordat je verzekerd bent van een snelle betaling van facturen, kun je voortdurend blijven investeren in het succes van je organisatie. Denk bijvoorbeeld aan een investering in nieuwe productiemiddelen, een investering in nieuwe marketingcampagnes, enzovoorts. Dergelijke investeringen moeten voortdurend worden uitgesteld, als je te maken hebt met klanten die niet binnen de betalingstermijn betalen. Niet alleen is dit bijzonder vervelend, ook zal dit het ondernemen veel minder leuk maken.