Voordelen van extra dakramen in uw woning

Er kunnen verschillende redenen zijn om voor het laten plaatsen van dakramen in uw woning te kiezen. Het voornaamste voordeel aan het gebruik van dakramen is dat er meer licht in uw woning valt. Meer licht zorgt er doorgaans voor, dat u zich beter kunt concentreren! Niet voor niets worden bedrijfspanden vaak van een ontzettend groot aantal tl-buizen voorzien. De verlichting van tl-buizen of soortgelijke lampen is echter veel minder natuurlijk, dan het licht wat via dakramen naar binnen valt. Reden genoeg om altijd voor voldoende ramen in huis te zorgen!

Een ander voordeel aan het gebruik van dakramen is dat u voor meer frisse lucht in uw woning kunt zorgen. De dakramen zijn tegenwoordig zo ontworpen, dat u deze open kunt kiepen. Zet de ramen overdag open, om ’s nachts in een frisse zolderruimte te kunnen slapen of werken.

Verschillende modellen dakramen

Dakramen worden in tal van verschillende modellen aangeboden. Zoals reeds beschreven zijn er dakramen die u open kunt kiepen. Ook worden er dakramen aangeboden die helemaal niet geopend kunnen worden, maar bijvoorbeeld wel gecombineerd zijn met een rooster aan de bovenzijde. Zo komt er alsnog frisse lucht binnen! Ook kunt u voor een speciaal soort dakraam kiezen, waar een lichtkoepel een voorbeeld van is. Lichtkoepels worden veel binnen openbare gebouwen en bedrijfspanden gebruikt om voor voldoende licht te zorgen.

Tip: combineer een dakraam altijd met een mooi en vrolijk gordijn! Zo vormt het dakraam geen zwart gat tijdens de nachtelijke uren.