Musee Lalique

Houdt u van juwelen- en glaskunst? Kom dan eens een keer gerust  langs bij Musee Lalique! Musee Lalique is een museum die ook wel bekend staat als de Da Vinci van de juwelen- en de glaskunst. Doordat René Lalique met een microscoop te werk ging kun je in elk kunstwerk een symboliek en geheime detail waarnemen.

René Lalique

René Lalique begon in 1876 zijn loopbaan met het vervaardigen van juwelen. Vanuit daaruit heeft hij zich verder ontwikkelt naar glaskunst, ook ontwerpt Lalique parfumflacons voor Coty en veel meer verschillende parfumflacons. Lalique vervaardigd sinds de Eerste Wereldoorlog vazen, schalen, lampen etc.  Als deze objecten worden gemaakt in opdracht van zeer vermogende particulieren en bedrijven.

Indeling

In Musee Lalique in Doesburg vindt u vaste de vaste collectie uit het werk van Lalique die u kan bezichtigen. In het museum kunt u veel meer doen, er is een mediaruimte in het museum waar men het proces kan bekijken van glasblazen in de tijd van tegenwoordig. Heeft u nog vragen over Museum Lalique? Mail of bel ons dan gerust even, wij staan klaar om u te helpen. U kunt ook online reserveren door te mailen, bellen of door het contactformulier in te vullen op onze website.